e-könyv

A Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatás (MERSZ) nevű adatbázis egészének szerzői jogi jogosultja az Akadémiai Kiadó Zrt. A kiadó oktatásban használt tankönyveket ad ki.
Az Archívum folyamatosan bővülő adatbázisa a L'Harmattan Könyvkiadó korábban megjelent tudományos kiadványait tartalmazza: 2024-től mintegy 1600 tudományos mű, emellett közel 100 nyílt hozzáférésű kötet érhető majd el.  Az Archívum csak meghatározott IP tartományokból, illetve eduID használatával férhető hozzá. Ingyenes regisztrációt követően a kiadó további funkciókat biztosít.
Repertoárjában megtalálunk a magyar filozófia és történeti fordításirodalom korábban kiadatlan vagy a nagyközönség számára hozzáférhetetlen munkáit. Továbbá kortárs magyar filozófusok, történészek és társadalomtudósok munkáinak közreadásával foglalkozik.
A Bíró Xavér Ferenc szent életű jezsuita által alapított Korda Könyvkiadót a Jézus Szíve Népleányai Társasága (mai nevén Jézus Szíve Társaság) működtette. Az egyik legjelentősebb könyvkiadó vállalat volt a két világháború között, amikor a magyar katolikus élet megújhodását élte. Az 1919-es alapításától 1950-ig, a szerzetesrendek feloszlatásáig számos lelkiségi, a családot és az ifjúságot segítő kiadványt készített saját nyomdájában, és terjesztett az ország sok helyén működő boltjaiban.
Skandinavisztika szakos hallgatóknak, otatóknak ajánljuk figyelmébe ezt az adatbázist, amelyben több mint 300 teljesszövegű klasszikus irodalmi művet találhatunk. Olvasható online vagy letölthető táblagépre.
AZ ELTE Reader olyan ingyenes digitális folyóiratok, könyvek, újságok és jegyzetek gyűjteménye, melyek elsősorban tabletekre készültek. Terveink szerint az ELTE minden diákja és tanára megtalálja könyvespolcainkon azokat az olvasmányokat, melyek felkelthetik kíváncsiságát más tudományterületek iránt. Kiadványaink természetesen hagyományos számítógépeken és okostelefonon is olvashatók, ám a maximális élményért mindenképp az erre kitalált táblagépeket javasoljuk. Digitális kiadványainkra e-mailben vagy a tablet-alkalmazásokon tudsz feliratkozni.
Több, mint 27.000 akadémiai, felsőoktatási könyv (peer-reviewed) több, mint 350 kiadótól.
Több száz e-könyv és hangos könyv érhető el mindféle témában.
A Getty Publications oldalán 300-nál is több könyvük érhető el digitálisan és ingyen, festészet, építészet, restaurálás, fényképezés témakörben. 
A Metropolitan Museum több száz művészeti könyve érhető el ingyen