Minősített Könyvtár címet nyert az ELTE Egyetemi Könyvtári Szolgálat

A Minősített Könyvtár kitüntető címet elismerő oklevelet 2018. november 13-án Fekete Péter kultúráért felelős helyettes államtitkár nyújtotta át Kálóczi Katalin főigazgatónak, a Könyvtári Tanács elnökének az EMMI Akadémia utcai Tükörtermében Az ünnepségen intézményünket rajta kívül Szalay Péter, a tudományos ügyek rektorhelyettese, valamint Bergmann Krisztina könyvtárigazgató, az EKSZ minőségfejlesztési programjának vezetője képviselte.

A Minősített Könyvtár cím használatára ezzel a döntéssel 5 évig jogosult az EKSZ.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén áprilisban írta ki a Minősített Könyvtár cím pályázatot, melyre munkatársi létszámtól függően három kategóriában pályázhattak a könyvtárak.

A pályázat célja az volt, hogy a minőségirányítás módszereinek alkalmazásával a könyvtárhasználati jogot kiemelkedő színvonalon biztosító, a könyvtárhasználói elégedettség terén kiváló szakmai munkát folytató nyilvános könyvtárakat minőség díjjal, illetve minősített könyvtár cím odaítélésével ismerjék el.

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat szakmai beszámolóval és a könyvtári minőségirányítás követelményei szerint készített önértékeléssel mutatta be, miként alkalmazza a minőségirányítási módszereket a szolgáltatásokat igénybe vevő olvasók elégedettségének növelése érdekében.

Az EKSZ munkatársai továbbra is töretlen lelkesedéssel, elkötelezetten dolgoznak az új, innovatív szolgáltatások fejlesztésén. Az elért eredmények megtartása mellett máris új célként tűzték maguk elé a Könyvtári Minőségi Díj elnyerését.

Az ünnepélyes díjátadás itt tekinthető meg: M5 Kulturális híradó 20.34'

Díjátadó 1

 

Díjátadó 2

 

Díjátadó 3

 

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE EKSZ