Kulturális közfoglalkoztatás

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2014 januárja óta sikeresen alkalmaz munkaerőt a kulturális közfoglalkoztatási program keretében.

Szakképzett, közfoglalkoztatott munkatársaink számára értékmentő és értékteremtő munkalehetőséget kínálunk. A kisnyomtatványok digitalizálása, metszetgyűjteményünk teljes feltárása, a digitalizált képek összekapcsolása a bibliográfiai rekordokkal, valamint a kéziratos gyűjteményeink feldolgozásában való közreműködés jelentős terhet vesz le könyvtárosaink válláról. A felsorolt digitalizálási feladatok és utómunkálatok nagymértékben hozzájárulnak kulturális kincseink, írásos emlékeink megőrzéséhez, rendszerezéséhez és lehetővé válik, hogy a kutatók és a széles nagyközönség számára távolról is elérhetőek lehessenek történeti értékeink.

A programban résztvevő archivátorok egy intézményen belüli, betanító jellegű képzést követően informatikus könyvtáros kollégáink szakmai támogatása mellett végeznek felelősségteljes munkafolyamatokat. Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban megvalósuló projekt elsődleges célja a városban és vonzáskörzetében élő munkavállalók foglalkoztatásának és az elsődleges munkaerőpiacon való sikeres elhelyezkedésüknek segítése.