Kedves Gólyák! Ismerjétek meg a Könyvtárat! (videó jelnyelvi tolmáccsal)

Új szolgáltatásként tájékoztató videofilmet tettünk közzé honlapunkon, melyen keresztül az elsőéves hallgatók betekintést nyerhetnek az 51 tagkönyvtárból álló Egyetemi Könyvtári Szolgálat (EKSZ) néhány épületébe és szolgáltatásaiba.

Az EKSZ az alapszolgáltatások mellett az egyetemi polgárok könyvtári kiszolgálása érdekében felhasználóképzéseket szervez, számos elektronikus adatbázishoz való ingyenes hozzáférést biztosít, valamint a speciális szükségletű olvasók igényeinek is igyekszünk folyamatos fejlesztéseink révén megfelelni. 

Kényelmi szolgáltatásunk keretében az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban nagy képernyős monitorokon követhető a hangosbemondóval egybekötött ügyfélhívó rendszerünk, melynek köszönhetően látogatóink könnyen tájékozódhatnak az Aulában, a Nagyolvasóban és a Tájékoztató teremben is a kikért kötetek megérkezéséről, illetve az aktuális információkról. Mobiltelefonra optimalizált honlapunk és egy webes applikáció segítségével az átvehető kérések listája okostelefonon helyszíntől függetlenül bárhonnan követhető. Szolgáltatásainkkal kapcsolatban észrevételeket, javaslatokat és ötleteket szívesen fogadunk a honlapunkon található űrlapon.

Az ELTE Egyetemi Könyvtári Szolgálat valamennyi tagkönyvtára örömmel várja régi és új olvasóit!