Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2024. április 27. és 30. között technikai okok miatt zárva tart.

Oxford Art és Oxford Music online teszt hozzáférések

Teszt időszakos hozzáférés a Grove Art Online és a Grove Music Online adatbázisokhoz.

Grove Art Online


A Grove Art Online a ma elérhető legteljesebb művészeti enciklopédia, virtuális művészeti kézikönyvtár. Angol nyelvű adatbázis, mely teljes szöveggel tartalmazza a The Dictionary of Art adatbázis anyagát, melyet Jane Turner szerkesztett (1996, 34 kötet). Az adatbázis tartalmazza továbbá: a The Concise Oxford Dictionary of Art Terms anyagát (szerkesztők: Michael Clarke és Deborah Clarke); az Encyclopedia of Aesthetics gyüjteményt (szerkesztette: Michael Kelly, 1998) és a The Oxford Companion to West Art teljes tartalmát (szerkesztette: Hugh Brigstocke, 2001).
2005 óta a Grove Art Online tartalmazta a legtöbb ismert műalkotás képeit, olyan jelentős szervezetekkel való összefogás eredményeként, mint a Metropolitan Museum of Art vagy a Bridgeman Art Library. A Grove Art Online össze van kapcsolva a National Biography Oxford Dictionary-vel, így életrajzi adatokat is szerezhetünk egy kattintással.



Grove Music Online

A Grove Music Online 2001 óta az online zenekutatás vezető adatbázisa. Tartalmazza a legtöbb zenei ösztöndíj kivonatát, elérhetővé teszti a The New Grove Dictionary of Music and Musicians (második kiadás, 2001) anyagát teljes szövegű formában, valamint a The New Grove Dictionary Opera (1992) és The New Grove Dictionary of Jazz, második kiadásának (2001) anyagait. Több mint 50.000 cikk és 30.000 bibliográfia 6000 tudós által összeállítva. Angol nyelvű, teljes szövegű adatbázis.
Az Oxford Music Online előfizetői elérhetik a The Oxford Companion to Music (2002), (az eredeti kiadás 1938-ban került publikálásra, melyet több mint ezer cikkel bővítettek és átdolgozták a mű jelentős részét, témakörei: tánc, jazz, popzene).
A The Oxford Dictionary of Music második, javított kiadását, 2006. Szerkesztette Michael Kennedy, társszerkesztő Joyce Bourne, a mű 12500 cikket tartalmaz.
Az Encyclopedia of Popular Music szerkesztette Colin Larkin, negyedik kiadás, 2006 (pop, rock, jazz zenészek életrajzi gyűjteménye 1900-tól napjainkig).
Linkekkel elérhető a Classical Music Library és DRAM, valamint a RILM zenei bibliográfia. A Grove Music Online cikkei továbbá összekapcsolódnak az életrajzi Oxford Dictionary of National Biography -val.