Az ELTE része lesz a Márton Áron Szakkollégium

Az ELTE fontosnak tartja, hogy az egyetem szervezeti egységeibe történő integráció minél hamarabb, zökkenőmentesen megtörténjen. Elsődleges szempont, hogy az ELTE vagyonkezelésébe kerülő kollégiumi épületek megfeleljenek a jogszabályokban foglaltaknak, amelyek szigorú feltételeket támasztanak a felsőoktatási kollégiumok működtetésével és infrastruktúrájával kapcsolatban. Az Egyetem vezetése ezen kívül a hallgatók és a dolgozók biztonságát, életkörülményeinek javítását is szem előtt tartja. Ennek érdekében haladéktalanul elkezdődnek a szükséges átalakítások.

A Kunigunda úti épület esetében a halaszthatatlan felújításokat az ELTE saját forrásból indítja el, a teljes rekonstrukció a remények szerint kormányzati támogatással valósulhat meg. A szükséges munkálatok kivitelezésének előrelátható időtartama legfeljebb fél év. Ez időszak alatt a Kunigunda utcai épület egyes részei nem használhatók; az érintett hallgatókat az ELTE más kollégiumokban helyezi el.

A Márton Áron Szakkollégiumban lakó hallgatók korábban bizonyos szolgáltatásokat díj ellenében vehettek csak igénybe (ilyen volt például az internethasználat), ezeket a szolgáltatásokat a jövőben az ELTE térítésmentesen biztosítja majd.

A Márton Áron Szakkollégium eddig a Balassi Intézet részeként működött, amely a Kormány döntése értelmében 2016. augusztus 31-ével jogutódlássalmegszűnik. Az Intézetnek a magyarországi felsőoktatási intézmények határon túli magyar hallgatói számára biztosított kollégiumi elhelyezéssel kapcsolatos feladatait a továbbiakban az Eötvös Loránd Tudományegyetem látja el.

Tóth Enikő írása.

Megjelent: 2016. augusztus 29.

 

Forrás: http://elteonline.hu/tudomany/2016/08/29/az-elte-resze-lesz-a-marton-aron-szakkollegium/

Kép: Márton Áron Szakkollégium, Könyvtár