MACIVA - KITI együttműködés

Az Intézeten keresztül a Kar és az Egyetem minden érdeklődő hallgatója és oktatója, illetve a szakmai közönség számára nyitott a projekt, melynek célja a megújuló hazai cirkuszkomplexumba tervezett Magyar Cirkuszművészeti Információs Központ és Adattár létrehozása - fejtette ki Kiszl Péter intézetigazgató (ELTE BTK KITI).

Cirkuszművészetünk múltja, a vándorcirkuszi hagyományok mellett térségünk egyetlen, a Városliget történetéhez is kötődő épített cirkuszával szinte feltáratlan, miközben élő és fejlődő jelennel büszkélkedhet a klasszikus és modern, alternatív cirkuszi kísérletek területén is. A Kari Tanácsterem falai között szokatlan élményként egy artista növendék mutatványa illusztrálta a cirkuszi produkciók évszázadok óta változatlan hatását.

Az interdiszciplináris kutatási lehetőségek kezdő lépéseként a meglévő céginformációk, a megőrzött vállalati dokumentumállomány megtekintését, felmérését ajánlotta Fekete Péter igazgató. A témában elmélyülésre motiválhatják könyvtáros és más szakos hallgatóinkat a projekt által kínált hosszú távú lehetőségek, hiszen a tervezett - közösségi térként is működő - szakmai információs központban munkatársakra is szükség lesz. A Kiszl Péter intézetigazgató és Fekete Péter miniszteri biztos kézfogásával útjára indított együttműködés következő állomására a Fővárosi Nagycirkuszban kerül sor, ahol az épület és az irattár bejárásához egy előadás megtekintése is kapcsolódik. Az érdeklődők jelentkezését a lis.elte.hu/maciva weboldalon várjuk.

További képek az eseményről: https://goo.gl/photos/mtzLzgzbFZuzax7g6

Jelentkezési űrlap a projektben történő részvételhez: http://goo.gl/forms/bsb2adpeKa

A MACIVA honlapja: http://www.maciva.hu/cirkusz-muveszet/cirkusz-tortenet