Kérdőív a kutatási adatkezelésről

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár igényfelmérést készít annak érdekében, hogy feltérképezze az Egyetem kutatói körében kezelt kutatási adatok mennyiségét, típusait. A kérdőív célja, hogy felmérjük a kutatók adatkezelési szokásait, a kutatási adatok felhasználási módjait és a megosztásuk iránti hajlandóságot, motivációkat.

A kutatási adatok kezelése rendkívül hangsúlyos területté vált az elmúlt időszakban, melyet nemcsak a kutatóktól az OTKA-pályázatoknál elvárt kutatási adatkezelési terv bizonyít, hanem az NKFIH kezdeményezésére létrejött, számos támogató szervezet által aláírt Állásfoglalás a nyílt tudományról című dokumentum is. Fontosnak tartjuk, hogy a felmérés a valós igényeket tükrözze, s hogy emiatt a kérdőív minél több kutatóhoz eljusson.

Az oktatók, kutatók és PhD-hallgatók számára a kérdőív kitöltésére 2021. december 3-áig van lehetőség a Neptunban (Ügyintézés/kérdőív), a kitöltés maximum 15 percet vesz igénybe. A válaszadás önkéntes és anonim.

Ha bővebb információt szeretne kapni a kutatási adatkezelés lehetséges módjairól, az adatrepozitóriumokról, lépjen kapcsolatba az Oktatás- és Kutatástámogatási Osztály munkatársaival az oa@lib.elte.hu elérhetőségen!

Illusztráció szerzője, forrása:
https://semmelweis.hu/