Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2024. április 27. és 30. között technikai okok miatt zárva tart.

HAGYOMÁNYOK ÉS KIHÍVÁSOK IV. – ORSZÁGOS SZAKMAI KONFERENCIA AZ EGYETEMI KÖNYVTÁRBAN

Az ELTE Egyetemi Könyvtárban 2015-ben negyedik alkalommal rendeztük meg a könyvtár múltjáról, eredményeiről, új szolgáltatásairól tudósító szakmai napot Hagyományok és kihívások IV. címmel. 

A szakmai nap fontos célkitűzése volt, hogy a hazai és a nemzetközi trendekhez igazodó, a kihívások által generált megoldásokat megismertessük a szélesebb szakmai közönséggel és az érdeklődőkkel. Az 2015. évi program egyik kiemelt témája volt az intézményi repozitóriumok bemutatása és az ehhez kapcsolódó jogi kérdések megvitatása. A rendezvény egy kerekasztal-beszélgetéssel zárult, mely során a közönség az elektronikus dokumentumok könyvtári szolgáltatása témakörben ismerhette meg a felkért neves szakemberek véleményét.

Már a regisztráció során minden eddiginél nagyobb érdeklődés mutatkozott a konferencia iránt, melyen végül több mint száz jelentkező, köztük egyetemi képviselők, számos felsőoktatási és országos szakkönyvtár vezetője, munkatársai, országos szakmai szervezetek vezető munkatársai, és az ELTE könyvtárosai vettek részt. A visszajelzések alapján mind az előadások, mind a kerekasztal-beszélgetés pozitív fogadtatásra találtak, elismerést váltottak ki.

A rendezvényről készült fotók megtekinthetők Facebook oldalunkon, az előadások pedig elérhetőek az EDIT felületén: https://edit.elte.hu/xmlui/handle/10831/9152

A rendezvény az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány támogatásával valósult meg!

Fotók: Hajtmanszki Péter