Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2024. április 27. és 30. között technikai okok miatt zárva tart.

Éjszaka a könyvtárban

2016. június 25-én ismét megrendezzük a Múzeumok Éjszakáját az ELTE Egyetemi Könyvtárban. Az idén meghirdetett Hősök, felfedezők, újítók kiemelt tematikához kapcsolódóan 18 órától éjfélig kínálunk érdekes ismeretterjesztő programokat felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt.

A Múzeumok Éjszakája minden résztvevő intézményébe belépésre jogosító KARSZALAG MEGVÁSÁROLHATÓ az Egyetemi Könyvtár 1. emeleti kölcsönzőjében!

Felnőtt karszalag: 1500 Ft, gyermek karszalag: 600 Ft

Rendezvénysorozatunkat 18 órakor a NobilArt Művészeti Egyesület egy teljes órát kitöltő zenei koncertje nyitja meg Peltzer Ferenc gitárművész közreműködésével. Repertoárjukban szerepel Astor Piazzolla Lieber Tango, Faragó Béla Altató, Manuel de Falla Nana, Polo, Szigeti István Rövidke, Pintér Gyula Rózsaszín lángharangok című darabjai és még sok más meglepetés.

Programjaink keretében 17.30-tól jelnyelvi tárlatvezetésre nyílik lehetőség, Franyó Borbála jelnyelvi tolmács közreműködésével. 

Épülettúráinkon az érdeklődők elismert szakemberek – Dr. Szögi László, Varga Klára és Kazimír Edit – vezetésével megismerkedhetnek az épület és a könyvtár történetének legizgalmasabb időszakaival. Ezen felül Szalaváry Miklós restaurátor segítségével bepillanthatnak a könyvkötészet és a restaurátori munka rejtelmeibe, elleshetik a kínai papíröntés technikájának fortélyait és megtekinthetik a restaurátorműhely különleges eszközeit.

A kalandra vágyók kiállításunk során Cséka György vezetésével „újra felfedezhetik a világot”, különleges tájakra barangolva érdekes emberekkel, képzelt és valós teremtményekkel találkozhatnak metszeteinken. Mivel az igazán jó könyvek sosem érnek véget, látogatóink Vajda Zsuzsanna kézműves foglalkozásán kedvükre folytathatják muzeális kiadványaink lapjai által inspirált képzeletbeli utazásaikat saját fantázialényeik papírra vetésével.

Részletes programunk elérhető a Múzeumok Éjszakája, valamint az ELTE Egyetemi Könyvtár hivatalos honlapján, ahol az épület, a restaurátorműhely és a kiállítás bemutatóira is regisztrálhatnak: http://www.konyvtar.elte.hu/regM.php

A rendezvény megvalósítását az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány támogatja.