Egy kiállítás képei – Elérhető a könyvtár új naptára

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2021. évi naptára egyetemünk névadójának, Eötvös Lorándnak állít emléket. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem 1950 óta viseli a híres fizikus nevét. Halálának 100. évfordulója alkalmából A pontosság bűvöletében. Eötvös Loránd élete és munkássága címmel nyílt interaktív tárlat segítségével bepillantást engedtünk a tudós tanár életének néhány kiemelt eseményébe, tudományos eredményeibe és az utazásai során megörökített sztereoképeinek világába. A naptár lapjain ábrázolt műszerek, dokumentumok és fizikai kísérleti eszközök megelevenítik a 19. századi egyetemi életet. Minden kedves olvasónkat szívesen invitáljuk a kiállítás képeinek megtekintésére az új év minden hónapjában! Naptárunk elektronikus változata itt tölthető le.

A naptár képeit válogatta, valamint a képaláírásokat és az ismertetőt írta és szerkesztette Schlay Georgina. A kiadvánnyal kapcsolatos grafikai szerkesztésben Acsai János és Dr. Kulcsár Szabó Ernőné Gombos Annamária vettek részt, az angol nyelvű fordítást Orbán Éva készítette. A reprezentatív falinaptár az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány támogatásával jelent meg, felelős kiadója Dr. Kiszl Péter kuratóriumi elnök.

Az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány támogatási lehetőségeiről honlapunkon, könyv-örökbefogadási programunkról pedig itt talál bővebb információkat/további részleteket! Az Eötvös-kiállítás digitális sétájához rövidfilmünkön keresztül csatlakozhat! Folyamatosan frissülő információkért látogasson el a kiállítás Facebook-oldalára!

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár