Akadálymentesítési nyilatkozat

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár elkötelezett amellett, hogy honlapját a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény szerint akadálymentessé tegye.

Ezen akadálymentesítési nyilatkozat a konyvtar.elte.hu-ra, és a vele azonos rendszerben működő library.elte.hu-ra, leveltar.elte.hu-ra, orokseg.elte.hu-ra és eltekonyvtarak.elte.hu-ra vonatkozik.

Megfelelőségi státusz

Ez a honlap teljes mértékben megfelel a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvénynek.

Az Akadálymentesítési Nyilatkozat elkészítése

E nyilatkozat 2023. május 10-én készült.

E nyilatkozat a szervezetünk által végzett önértékelés alapján készült. A WCAG 2.1 megfelelőséget automata szoftveres vizsgálattal ellenőriztük. A felméréshez a Purple HATS programot használtuk. Az oldalak tartalmának felolvasását Google Chrome böngészőben NVDA beszélőszoftver használatával magyar nyelven ellenőriztük.

Visszajelzések és elérhetőségek

Az esetleges megfelelőségi hiányosságokat a foszerkeszto@lib.elte.hu címen jelezheti.

Végrehajtási eljárás

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem – így az Egyetemi Könyvtár és Levéltár is – a Kulturális és Innovációs Minisztérium irányítása alatt működő költségvetési szerv.

A visszajelzésre adott nem kielégítő válaszra igénybe vehető jogorvoslati lehetőséget a kormany.hu weboldalon közzétett elérhetőségeken keresztül kezdeményezhet.

Jelen akadálymentesítési nyilatkozatot jóváhagyta

Dr. Kulcsár Szabó Ernőné Gombos Annamária
főigazgató, Egyetemi Könyvtár és Levéltár
elnök, Egyetemi Könyvtári Szolgálat – Könyvtári Tanács

Illusztráció szerzője, forrása:
Gerd Altmann, Pixabay https://pixabay.com/hu/illustrations/felv%c3%a9tel-csoport-kerekessz%c3%a9kkel-2731340/