Alkosd meg és keretezd át! – Irodalomterápiás foglalkozások

Alkosd meg és keretezd át! Szereted a könyveket és az irodalmat? Ha igen, beszélgessünk a történetedről az irodalmi műveken keresztül!

Irodalomterápiás önismereti foglalkozások indulnak 2022. október 20-tól hetente csütörtökön 17.00 és 18.30 között az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban.

Mi az irodalomterápia?

Az irodalomterápia a szocioterápiás módszerek közé tartozik, eszközeivel a személyiség kibontakozását, differenciálódását, társas viszonyainak dinamizálását szolgálja. Ez a terápiás mód az irodalmi szövegek felhasználásával támogatja az önismeretet és a személyiségfejlődést.

Hogy néz ki egy ilyen beszélgetés? Egy előre kiválasztott szöveget elolvasása, majd a művel kapcsolatos gondolatok megosztása után a témához kapcsolódó saját tapasztalatokról, érzésekről beszélgetünk. A szövegeken (vers, novella, regény, dalszöveg vagy saját írásainkon) keresztül önmagunkról lesz szó. Az alkalmak célja nem az irodalmi művek elemzése, nem is a magyarórákon megtanultak felmondása.  A foglalkozások keretében a szövegekről való beszélgetés önmagunk megértését célozza meg, ránk gyakorolt hatásukon keresztül.

Kiknek javasoljuk?
Kortól és nemtől függetlenül bárki számára nyitottak a foglalkozások.

A csatlakozás folyamatos, bármelyik alkalomtól szabadon lehetséges.

Időpont: csütörtökönként 17:00–18:30

Helyszín: ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár, 1053 Budapest, Ferenciek tere 6., SOÁ-terem (fszt.).

A foglalkozás vezetője: Németh Gabriella, könyvtáros, irodalomterapeuta

Jelentkezés: a programon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, az eseményt megelőző péntek estig küldjön egy rövid e-mailt a konyvesterapia@gmail.com címre.

Első alkalom: 2022. október 20. (csütörtök), 17:00-18:30

Szöveg: Tóth Krisztina: Pixel. Harmadik fejezet, avagy a szem története.

 

Örömmel várjuk az érdeklődőket!

Illusztráció szerzője, forrása:
https://pixabay.com/hu/illustrations/szoba-b%C3%BAtor-kanap%C3%A9-lak%C3%A1s-be%C3%A1ll%C3%ADt-2066402/